E-recept

Är E-recept juridiskt tillåtna?

Ja. Genom EU-direktivet 1999/93/EG om elektroniska signaturer kan man uppfylla kraven på en signatur under receptet och därigenom går det skicka recept per e-post. Ditt elektroniska recept får en elektronisk signatur som dessutom uppfyller det nederländska läkarförbundet, KNMG:s, krav.

Vad är ett E-recept?

laptopEtt E-recept är ett recept som skickas per e-post, även kallat elektroniskt recept. Alla vet att läkaren kan skriva ut ett recept som man sedan tar med sig till apoteket, där man får sin medicin. Många har också varit med om att läkaren skickat ett recept per fax till apoteket. Nästa logiska steg är då ett recept som skickas per e-post. Många recept mejlas till apoteken i dag, bara genom att trycka på en knapp och det går förstås mycket fortare än med ett traditionellt handskrivet recept. E-recept används i första hand för upprepade recept. Internetapoteken använder sig av e-recept eftersom det är ett snabbt och enkelt sätt för läkarna att skicka recept till apotekarna.

Hur begär man ett E-recept?

Det går egentligen automatiskt. Fyll i dina uppgifter på beställningssidan på den här sajten och besvara ett antal frågor. Då du klickar på beställningsknappen skickas formuläret till vår läkare, som utfärdar receptet och mejlar det till vår apotekare. Din beställning skickas redan samma dag.